FAQ

Veel gestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Waarom gaat De Nationale Voetbaldag niet door?

De eerste Nationale Voetbaldag was verbonden aan EURO2020 als maatschappelijk programma. Nu het EK niet doorgaat, geldt dit ook voor De Nationale Voetbaldag.

Wordt De NVD verplaatst naar een ander moment, net als het EK?

Dat is op dit moment nog onduidelijk.

Ik heb al kosten gemaakt, kan ik die terugkrijgen?

Mocht je reeds een toezegging van een toekenning hebben ontvangen, kunnen alleen de daadwerkelijk gemaakte kosten worden vergoed. Om hier aanspraak op te maken, stuur je een email met de factuur/facturen als bijlage naar denationalevoetbaldag@oranjefonds.nl , onder vermelding van jouw projectnummer dat je hebt ontvangen van het Oranje Fonds.

Ik wil toch een activiteit organiseren, mag dat?

Ja, dat mag. Het is aan de vereniging zelf om daar een beslissing over te nemen. Het al dan niet organiseren van een activiteit op 13 juni of een andere datum is natuurlijk sterk afhankelijk van hoe de situatie rondom corona zich ontwikkelt, en of er bijvoorbeeld nog competitiewedstrijden gepland zullen worden op 13 juni. De KNVB laat zich hierbij adviseren door het RIVM. Het laatste nieuws hierover is te vinden op www.knvb.nl/coronavirus.

Mag ik voor een eigen activiteit op 13 juni dan ook een bijdrage in de kosten aanvragen?

Nee, een eigen activiteit maakt in 2020 geen onderdeel uit van De Nationale Voetbaldag en er kan om die reden dan ook vanuit het voor dat doel opgericht Voetbal Verbindt Fonds geen geld beschikbaar gesteld worden.

Door De Nationale Voetbaldag zou ik contact leggen met een maatschappelijke organisatie die mij zou helpen niet-leden uit te nodigen. Kan ik nog steeds gebruik maken van deze contacten?

Verbinding is belangrijk, zeker in deze tijd. Een aantal instellingen had een speciaal programma ontwikkeld voor De Nationale Voetbaldag. Deze programma’s kunnen dit jaar helaas ook geen doorgang vinden. In overleg met deze organisaties kunnen wij wel de contactgegevens doorgeven. Daarvoor kan je een mail sturen naar denvd@knvb.nl.

Wat gebeurt er met de gegevens die ik heb achter gelaten op de websites van De Nationale Voetbaldag en het Oranje Fonds?

Deze gegevens blijven in ons bezit. Op het moment dat we De Nationale Voetbaldag opnieuw gaan organiseren, zullen we de 400 aangemelde verenigingen benaderen. De gegevens kunnen we dan hergebruiken.

Mijn aanvraag was in behandeling hoe gaat dit nu verder?

De gegevens blijven in ons bezit. Op het moment dat we De Nationale Voetbaldag opnieuw gaan organiseren, zullen we de 400 aangemelde verenigingen benaderen. De gegevens kunnen we dan hergebruiken.

Mag ik de toolkit nog gebruiken waarvoor ik inloggegevens heb ontvangen?

Nee, een eigen activiteit maakt in 2020 geen onderdeel uit van De Nationale Voetbaldag en er kunnen om die reden dan ook vanuit het voor dat doel ontwikkelde online toolkit geen tools beschikbaar gesteld worden.